Vyjádření komise ...."Z přiložených snímků a dokumentů je zjevné, že dochází k porušování zákona o vodách č.254/2001 Sb. a zákona o odpadech č.185/2001 Sb."

23.12.2020 23:36

Komise výstavby a životního prostředí Městského úřadu v Rychvaldě

Pan

......................

.........................

735 32 Rychvald

Rychvald, 11. 11. 2019

Věc : Sdělení k podnětu na způsob likvidace odpadních vod

K Vašemu podnětu na způsob likvidace odpadních vod z podnikatelské činnosti pana Davida Skrzyžaly sdělujeme •

Z přiložených snímků a dokumentů je zjevné, že dochází k porušování zákona o vodách

č.254/2001 Sb. a zákona o odpadech č.185/2001 Sb. Kontrolou plnění zákona je pověřen vodoprávní úřad a česká inspekce životní prostředí.

Pan David Skrzyžala má platné živnostenské oprávnění na nakládání s odpady (vyjma nebezpečných) od roku 2017 , kdy tuto živnost ukončil jeho otec Josef Skrzyžala. Sídlem podnikání je Rychvald ev.č. 26 , 735 32 Rychvald, tudíž je zřejmé , že není totožná s adresou pan Josefa Skrzyžaly , Boční 33, 735 32 Rychvald, který tuto živnost provozoval dříve. Hlavní podnikatelskou činnosti pana Davida Skrzyžaly je vývoz žump, septiků a akumulačních jímek popř. kalů z DČOV. Všechny tyto odpadní vody s příměsí kalů musí být vyváženy na ČOV s řádně potvrzeným dokladem z dané COV. Následné čištění a proplachování vozidla se provádí taktéž dle zákona o odpadech, protože čistá voda po kontaktu se zbytky kalu se stává vodou odpadní. I tyto vyčištěné odpadní vody se musí likvidovat v souladu se zákonem.

Kromě výše uvedených dokladů vývozu žump by měl pan David Skrzyžala mít taktéž doklady o likvidaci vyčištěné odpadní vody. V opačném případě by to znamenalo , že pravidelné čištění vozidla provádí na adrese Boční 33, což zároveň není aktuální sídlo podnikání pana Davida Skrzyžaly. Taktéž vozidlo na vývoz žump by mělo mít kromě pravidelné kontroly STK taktéž kontrolu těsnosti nádoby podle příslušného zákona.

Návrh opatření pro pana .................................

  1. konzultace s příslušným vodoprávním úřadem.
  2. konzultace s úřadem ve věci nesprávného sídla podnikání (živnostenský úřad).

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode