PROČ MOŽNÁ ZEDNÍK IVAN BAKO NEDOSTÁVÁ OD OBCE ZAKÁZKY ?

23.12.2022 19:50

 

Před podzimními komunálními volbami si zedník Ivan Bako postěžoval, že nedostává žádné zakázky od ÚMOb Ostrava Michálkovice a výběrová řízení vyhrávají jiné firmy, jejichž nabídky jsou často předražené a ne vždy mají kvalitně odvedenou práci. Zároveň sdělil, že očekává změnu po volbách, kdy se do vedení obce dostanou jiní nezkorumpovaní lidé.
Možná by bylo vhodné se zamyslet, co může být příčinou toho, proč někdo nedostává zakázky. Možná je vedení obce náročnější na dobrou pověst firem a morální profil řemeslníků.
Asi  jim vadí, když řemeslník nemá dobrou pověst, přijde k zákazníkovi a řekne, že má slabost na ženy, když se s nějakou potká v rámci uzavírání zakázky. Pak po ní bude neustále pokukovat a nepřetržitě "žvanit", vyzvídat informace o rodinných poměrech, partnerovi a snažit se postupně se zákaznicemi manipulovat ve svůj prospěch. Nabízet jim společný nákup materiálu, pozvání na kávu domů nebo do restaurace někde za městem atd.
 Asi se zástupcům obce nelíbí řemeslníci, kteří vůbec nereagují a neodpovídají na výzvy a žádosti zákazníků, aby přestali manipulovat s jejich partnerkami a naprosto tyto výzvy a žádosti ignorují. 
Při odhalení a konfrontaci nakonec takový řemeslník např. začne ze strachu vykřikovat, že nikdy nepřekračuje své mantinely. Ve skutečnosti však žádné mantinely nemusí mít.Jak si jinak vysvětlit, když začne zákaznici tykat, posílá jí MMS zprávou svůj holý zadek v tangách, o kterém pak po skandálním odhalení tvrdí , že ve skutečnosti není jeho, což na situaci vůbec nic nemění. Dokonce kupuje různé dárky zákaznicím a vrcholem je umělé mužské přirození, které daruje ženám příležitostně při nějaké události. Takové sexuální obtěžování a bezohledné zneužívání občas i frustrovaných žen doprovázené i naivními dotazy, zda se kvůli němu oběť rozvede, může svědčit o totálně rozvrácené a úchylné osobnosti, která možná využívá svou profesi k naplňování svých choutek…… Možná se něco takového zástupcům obce o některých řemeslnících něco doneslo....Možná se zástupcům obce nelíbí a doneslo se jim, že nějaký řemeslník začal po odhalení vyhrožovat všem členům rodiny, že si něco již dopředu natáčel, ukládal, že půjde na policii, protože byl obtěžován údajně on atd… bez ohledu na věcné důkazy a svědectví dalších osob. Co si mají myslet o takovém řemeslníkovi, který odvede kvalitně část své práce, aby upoutal pozornost a ohromil. Pak však nedokončí nebo zfušuje některé dodělávky (vyspárování obkladů, křivá dlažba, nerovné přechody dlažby, netěsnost ve sprchovacím koutu atd..), ale sám bude kritizovat jiné firmy. Takovýto možná morálně zvrhlý člověk už může mít zpravidla na svědomí více podobných případů, kdy může docházet i k fyzickým napadením ze strany poškozených zákazníků, když už nakonec všechno vyjde najevo.
Řemeslník, který se navíc neoprávněně zmocní klíčů od cizího bytu, neoprávněně vstupuje do cizího bytu, ve kterém účelově „šmejdí“, opakovaně něco hledá na zahradě zákazníka a snaží se bezohledně rozvracet partnerské vztahy v rodinách, by asi neměl na trhu práce co pohledávat a měl by se léčit, pokud by to bylo vůbec ještě možné vzhledem k jeho věku a závažnosti poruchy. 
To jsou ale všechno jen  naše názory a úvahy ovlivněné některými zkušenostmi a sděleními zainteresovaných osob.

Ať je náš článek varováním pro možné potenciální zákazníky před takovými  řemeslníkY, u kterých by se začali projevovat podobné prvky v chování. Možná i proto nevyhrávají Někteří veřejné zakázky. ...

Projednáno dne 22.12.2022 členy výboru občanské asociace
 

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode