Paní starostko Kapková, nerozscházejí se poněkud Vaše slova a činy ? Nechceme udělat z Rychvaldu Absurdistán !

30.09.2018 22:06

Pokud paní starostka ve své „volební kuchařce“ proklamuje „přátelské město a dobré sousedské vztahy“ , tak uvedený příklad postupu obou příbuzných paní starostky a postupu přestupkové komise svědčí o pravém opaku (viz předchozí článek ze dne29.9.2018 "paní starostko Kapková, myslíte to skutečně vážně ......?)"

 Doslova ukázkovým skandálním přístupem přestupkové komise k řešení případu, kdy dva příbuzní otec J.S a syn D.S. zřejmě využili příbuzenského vztahu se starostkou, aby nebyl J.S potrestán a mohli si nadále dělat beztrestně to, co chtějí, se ukázalo, že slovům paní starostky nemusí občané Rychvaldu vůbec věřit, když se  podíváme na práci přestupkové komise, o jejíž činnosti musela být starostka v průběhu celého roku informována a nemůže to v žádném případě popřít.

 
 Obr.1 Ze dne 18.3.2018. Po usvědčení z vypouštění fekálních odpadů podrobnou fotodokumentací a videozáznamem oba příbuzní paní starostky Kapkové vytvořili  umělou bariéru, aby na fekální vůz nebylo vidět a nikdo je již nemohl případně znovu usvědčit snímky a videozáznamem.Podle výpovědí sousedů zajíždí fekální vůz v některých dnech i několikrát za dopoledne a někdy i ve dny pracovního klidu. Pod náspem byly zkokumentovány mokré průsaky i v době největšího sucha v létě.
 

 Jeden příbuzný „hlídá“ životní prostředí a druhý ho beztrestně ničí ?_

Paradoxem je, že další příbuzný J.S. a D.S. je zeť paní starostky - zastupitel a především předseda komise pro životní prostředí a další příbuzná v zastupitelstvu je v další komisi. Je patrné, že by se komukoliv dobře podnikalo, když by mohl dlouhodobě beztrestně při podnikání vypouštět část fekálních odpadů do přírody, poskytovat nižší ceny, neplatit za likvidaci na čističkách odpadních vod, krátit daně, pracovat i v dny pracovního volna (když se rozhodne nejet na čističku a pustit fekálie do přírody) a obtěžovat sousedy, hlukem a zápachem atd., protože by ho nikdo po řadu let nekontroloval a měl by zajištěnou imunitu. Taková bezohlednost by určitě nevytvářela dobré sousedské vztahy a všechna slova o zajišťování péče o životní prostředí mohou pak vyznívat jen jako f r á z e  a  s n a h a  k l a m a t  v o l i č e . Možná by občané Rychvaldu uvítali místo kuchařky s recepty návod, „jak úspěšně a podle jakých znaků odhalovat korupci“, ale to by ji musel napsat někdo jiný a hlavně člověk, kterému by občané skutečně důvěřovali.

Pokud nechceme mít z Rychvaldu zkorumpovaný a bezprávní „Absurdistán“, tak nyní nastává příležitost to ovlivnit

Když se musí rychvaldští občané domáhat svých práv a chránit své oprávněné zájmy až u veřejného ochránce práv kvůli bezpráví a porušování základních lidských práv a skandálnímu pochybení přestupkové komise, jak nám bylo předvedeno, n e z a s l o u ž í  si  n ě k t e ří s o u č a s n í   p ř e d s t a v i t e l é   m ě s t a   a n i  j e d e n   h l a s  v  k o m u n á l n í c h  v o l b á c h  a jejich sliby budou vyznívat jako účelové a populistické tlachání a klamání občanů. Kde máme záruku, že se při podobném povolebním složení některých zástupců města situace nebude opakovat a dojde k opakovanému bezpráví a možnému zneužití pravomoci ? Ostravský okresní státní zástupce se k případu vyjádřil, že při prokázání úmyslného zavinění není vyloučena trestní zodpovědnost za nadržování a zneužití pravomoci úřední osoby podle § 329 trestního zákona, Za opakované výslechy v průběhu celého roku, křivá obvinění, uložení pokut (zrušeno až po zásahu KÚ Ostrava) atd., vykazující znaky šikanování se do dnešního dne neoprávněně obviněnému nikdo neomluvil. I to byl jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli takto reagovat. Při o h r o ž e n í       z á k l a d n í c h   p r i n c i p ů   d e m o k r a c i e   a   d e m o n s t r a c e  a r o g a n c e   m o c i , nemůže být žádný slušný a racionálně uvažující občan lhostejný, aby někdy nemusel nakonec i on žádat o pomoc veřejného ochránce práv.

Za výbor Občanské asociace – sdružení pro podporu a rozvoj svobodné společnosti. Mgr.Josef Grochovský, Rychvald,

© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode